Stowarzyszenie Naukowo-Techniczne Przemysłu Spożywczego informuje o rozpoczęciu konkursu dla wszystkich firm, które wypiekają ciasta: ciastkarnie, restauracje, kawiarnie, bary, inne.
Projekt finansowany ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw.
Celem projektu jest zwiększenie spożycia krajowych owoców i warzyw oraz ich przetworów w tym produktów ekologicznych, a także produktów wytwarzanych lokalnie lub pochodzących z lokalnych surowców, w wyniku zmiany postrzegania warzyw i owoców.
Ciasto ma być wypieczone z polskich jabłek, regionalnych, specyficznych odmian, składników obniżających wartości energetyczne, składników prozdrowotnych oraz produkt nie może być mrożony. Szczegółowy regulamin konkursu jest dostępny na www.sitspoz.pl link do regulaminu
- Zgłoszenia proszę dokonać przez stronę link do formularza
-
- Zgłoszenia przyjmujemy od 20.09.2023
- Konkurs będzie przeprowadzany na Facebooku.
- Ogłoszenie wyników będzie w czasopismach branżowych, na naszej stronie internetowej oraz na naszych mediach społecznościowych. Wyniki będą ogłoszone10.2023.
- Główną nagrodą dla zwycięskiej szarlotki będzie ogłoszenie wyników w czasopismach branżowych, na stronie internetowej SitSpoż, mediach społecznościowych oraz stoisko promocyjne projektu na Kongresie Produkcji Podstawowej w Warszawie wraz z promocja ciasta i materiałami reklamowymi dt produktu „Szarlotka”.
- Uroczyste wręczanie nagrody odbędzie się na gali Kongresu Produkcji Podstawowej 18 października 2023.
Kolejne informacje już wkrótce !
„Promocja konsumpcji jabłek: Szarlotka” Projekt finansowany ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw.