Promocja konsumpcji jabłek: Szarlotka

Projekt finansowany ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw.

Konkurs Szarlotka!

Stowarzyszenie Naukowo-Techniczne Przemysłu Spożywczego informuje o rozpoczęciu konkursu dla wszystkich firm, które wypiekają ciasta: ciastkarnie, restauracje, kawiarnie, bary, inne.

Celem projektu jest zwiększenie spożycia krajowych owoców i warzyw oraz ich przetworów w tym produktów ekologicznych, a także produktów wytwarzanych lokalnie lub pochodzących z lokalnych surowców, w wyniku zmiany postrzegania warzyw i owoców.

Ciasto ma być wypieczone z polskich jabłek, regionalnych, specyficznych odmian, składników obniżających wartości energetyczne, składników prozdrowotnych oraz produkt nie może być mrożony. Szczegółowy regulamin konkursu jest dostępny na www.sitspoz.pl  link do regulaminu.

  • Zgłoszenia proszę dokonać przez stronę link do formularza
  • Zgłoszenia przyjmujemy do 31 stycznia 2024
  • Konkurs będzie przeprowadzany na Facebooku SITSpoż
  • Zgłaszający dostaną książkę „Turystyka ze smakiem”
  • Zwycięzca konkursu zostanie ogłoszony w czasopismach branżowych, na stronie internetowej SITSpoż, mediach społecznościowych oraz na uroczystym Balu Charytatywnym Polskiej Gastronomi, który odbędzie się 13.02.2024 roku, gdzie zwycięzcy będą mogli zaprezentować swoją przepyszną szarlotkę.

 

Serdecznie wszystkich zapraszamy do udziału w konkursie!

„Promocja konsumpcji jabłek: Szarlotka”  Projekt finansowany ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw.