Promocja konsumpcji jabłek: Szarlotka

Projekt finansowany z Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych

Stowarzyszenie Naukowo-Techniczne Przemysłu Spożywczego informuje o rozpoczęciu konkursu dla wszystkich firm, które wypiekają ciasta: ciastkarnie, restauracje, kawiarnie, bary, inne.

Projekt finansowany ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw.

 

Celem projektu jest zwiększenie spożycia krajowych owoców i warzyw oraz ich przetworów w tym produktów ekologicznych, a także produktów wytwarzanych lokalnie lub pochodzących z lokalnych surowców, w wyniku zmiany postrzegania warzyw i owoców.

 

Ciasto ma być wypieczone z polskich jabłek, regionalnych, specyficznych odmian, składników obniżających wartości energetyczne, składników prozdrowotnych oraz produkt nie może być mrożony. Szczegółowy regulamin konkursu jest dostępny na www.sitspoz.pl  link do regulaminu

  1. Zgłoszenia proszę dokonać przez stronę link do formularza
    • Zgłoszenia przyjmujemy od 20.09.2023
  1. Konkurs będzie przeprowadzany na Facebooku.
  1. Ogłoszenie wyników będzie w czasopismach branżowych, na naszej stronie internetowej oraz na naszych mediach społecznościowych. Wyniki będą ogłoszone10.2023.
  2. Główną nagrodą dla zwycięskiej szarlotki będzie ogłoszenie wyników w czasopismach branżowych, na stronie internetowej SitSpoż, mediach społecznościowych oraz stoisko promocyjne projektu na Kongresie Produkcji Podstawowej w Warszawie wraz z promocja ciasta i materiałami reklamowymi dt produktu „Szarlotka”.
  3. Uroczyste wręczanie nagrody odbędzie się na gali Kongresu Produkcji Podstawowej 18 października 2023.

Kolejne informacje już wkrótce !

 

„Promocja konsumpcji jabłek: Szarlotka”  Projekt finansowany ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw.