Terminy warsztatów dla piekarzy – można już się zgłaszać!

Jak wcześniej informowaliśmy (2.11.2020 r.), na bezpłatne warsztaty zapraszamy młodych ludzi w wieku 18 – 30 lat:

– piekarzy i pracowników, którzy wykonują zawód piekarza lub pomocnika piekarza;
– pracowników kuchni restauracyjnych, gdzie piecze się pieczywo pod potrzeby własne;
– piekarzy produkujących w ramach małej produkcji spożywczej.

Praktyczne, dwudniowe warsztaty odbędą się w Szkole Artystycznej Wiesława Kuci w Lulinie. Są kontynuacją poprzednich cykli spotkań z roku 2019 i 2020, kiedy piekliśmy chleb pszenny i żytni oraz ze zbóż pradawnych.

Terminy warsztatów są następujące*:

15-16.02.2021
18-19.02.2021
01-02.03.2021
08-08.03.2021
11-12.03.2021
22-23.03.2021
29-30.03.2021

* – z racji sytuacji epidemiologicznej w Polsce i aktualnych zaleceń rządowych, terminy warsztatów mogą ulec przesunięciu. Jednakże, będziemy się starali aby część warsztatową zakończyć najpóźniej w kwietniu 2021 r.

Zgłoszenia wraz z podaniem wybranego terminu warsztatów prosimy wysyłać na adres: studio@kucia.com.pl

W przypadku dużej ilości zgłoszeń zastrzegamy sobie prawo wyboru uczestników.

Warsztaty dla piekarzy: bagietka, bułka, czekadełko. Światowe trendy dla pieczywa najwyższej jakości”.

Projekt finansowany ze środków Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych.

W ramach wątku „wiedzy nigdy za wiele…” prezentujemy m.in. fragmenty i skróty ze strategii promocji dla FZZiPZ. Źródło: „Strategia promocji dla Funduszu Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych na 2021 r.” (pdf), https://bip.kowr.gov.pl/fundusze-promocji/wyplaty-z-funduszy-promocji/fundusz-promocji-ziarna-zboz-i-przetworow-zbozowych (dostęp: 26.11.2020 r.)

Zachęcamy do obejrzenia galerii zdjęć z poprzedniej edycji warsztatów!