W tym projekcie do wypieków będzie używana mąka żytnia, pszenna, ze zbóż pradawnych, tj. samopszy, płaskurki, kamutu, orkiszu, sorgo i teff. Smaczny i odżywczy wypiek jest efektem użycia wysokiej jakości surowców i zastosowania dobrej technologii produkcji. W trakcie warsztatów będzie położony duży nacisk na rozpoznawanie jakościowej mąki. Wymaganie od producenta certyfikatu jakości mąki jest bardzo dobrym zwyczajem, który warto wdrożyć do swojej praktyki zawodowej.
Proponowane terminy warsztatów*:
11-12.05.2020
25-26.05.2020
01-02.06.2020
08-09.06.2020
15-16.06.2020
22-23.06.2020
* – z racji sytuacji epidemiologicznej w Polsce i aktualnych zaleceń rządowych, terminy warsztów mogą ulec przesunięciu. Jednakże, będziemy się starali aby część warsztatową zakończyć w lipcu 2020 r.
Zgłoszenia wraz z podaniem wybranego terminu warsztatów prosimy wysyłać na adres: studio@kucia.com.pl
W przypadku dużej ilości zgłoszeń zastrzegamy sobie prawo wyboru uczestników.
Zachęcamy do obejrzenia galerii zdjęć z poprzedniej edycji warsztatów!
„Warsztaty dla piekarzy: żyto, zboża pradawne i bezglutenowe. Światowe trendy dla pieczywa najwyższej jakości.“
Projekt finansowany ze środków Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych.