OPIS I CEL SZKOLENIA
IFS Food Defense to międzynarodowy standard, który został stworzony, aby zapewnić odpowiednią ocenę i możliwości zapobiegania sytuacjom kryzysowym w przemyśle spożywczym.
Celem szkolenia IFS Food Defense jest przygotowanie uczestnika na działania zapobiegające z zakresu obrony żywności, czyli ocena stopnia narażenia producenta na zagrożenia, sposoby ochrony produkcji przed dostępem osób nieupoważnionych, budowa świadomości pracowników w zakresie bezpieczeństwa żywności, jak też na działania w momencie, gdy dochodzi do konieczności wdrożenia zarządzania kryzysowego – ocena powagi sytuacji, reakcji i dopasowanie odpowiednich działań.
GRUPA DOCELOWA
Przede wszystkim zapraszamy pracowników, którzy są odpowiedzialni za zabezpieczenie zakładu, pełnomocników systemów bezpieczeństwa żywności, audytorów wewnętrznych systemu, technologów żywności. Szkolenie przeznaczone jest również dla pracowników, menadżerów bądź właścicieli firm zajmujących się branżą spożywczą jak i dla osób zainteresowanych tematyką szkolenia.
PROGRAM SZKOLENIA:
- Informacje generalne o Food Defence;
- Przedstawienie wymagań standardu Food Defence:
- ocena ryzyka,
- działania prewencyjne,
- plan zabezpieczenia zakładu, zabezpieczenie transportu i magazynowania,
- kontrola procesów,
- wymagania w zakresie personelu,
- bezpieczeństwo danych i IT.
- Część praktyczna
- Opracowanie analizy TACCP.
- Pytania i podsumowanie
CZAS SZKOLENIA
- Stacjonarne szkolenie – czas 8 godzin
- Szkolenia online – czas 6 godzin
Obie formy szkolenia obejmują wykłady, część ćwiczeniową i panel dyskusyjny na którym będzie można zadawać pytania.
DATY SZKOLEŃ
Dowiedz się jakie są terminy szkolenia pisząc do nas na email: szkolenia@sitspoz.pl
Zapisz się już dziś wypełniając formularz zgłoszeniowy: