Korzyści ze współpracy piekarni i młyna są obopólne

Fot. Szkoła Artystyczna Wiesław Kucia

Problem weryfikowania wyników oceny jakości dostarczanej do piekarni partii mąki pszennej czy żytniej można rozwiązać najlepiej przy dłuższej współpracy z jednym dostawcą i to bez względu na wielkość produkcji w obydwu firmach. Ale jest potrzebna dobra wola współpracy zainteresowanych stron.

Warsztaty dla piekarzy: chleb, pasja i ewolucja. Światowe trendy dla pieczywa najwyższej jakości”. Projekt finansowany ze środków Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych.

W ramach bieżącego projektu, w wątku „Wiedzy nigdy za wiele…” prezentujemy m.in. fragmenty i skróty z materiałów warsztatowych, które otrzyma każdy uczestnik projektu. Powyższe opracowanie jest autorstwa pani mgr inż. Jadwigi Rothkaehl, emerytowanej pracownicy Zakładu Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa w Warszawie.