Konferencja „Wyzwania stojące przed branżą piekarską” jest kontynuacją wcześniejszych corocznych spotkań branżystów. Przypominamy tutaj m.in. o ogólnopolskich konferencjach: „Prawdy i mity na temat glutenu” w 2018 roku, „Pieczywo – smak, zdrowie, ekonomia” w 2019 roku, (przerwa z racji pandemii), „Sukces w piekarstwie – czy to możliwe?” w 2023 roku.
Podczas tej konferencji skupiamy się na wyzwaniach stojących przed szeroko pojętym piekarstwem. To z jednej strony tradycyjna technologia wsparta nowoczesnymi rozwiązaniami technicznymi, a z drugiej dbałość o pracownika. W ostatnich latach zmieniły się również wymagania konsumenta w stosunku do spożywanej żywności, w tym także pieczywa i przetworów zbożowych. Obecnie klienci poszukują jakościowych produktów o dużej różnorodności, są bardziej świadomi, zwracają uwagę na wyroby gwarantowane certyfikatami, wiedzą co to jest „czysta etykieta”. W kręgu zainteresowania są produkty z całego ziarna, nawet jeśli ich cena jest wyższa.
Producenci żywności, w tym piekarze, powinni nadążać za tymi trendami.
#Fundusze Promocji
Sfinansowane z Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych