Jednym z celów głównych Strategii Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych jest edukacja konsumentów pod kątem spożywania jakościowych produktów zbożowych. Realizuje się go poprzez propagowanie zdrowej diety w oparciu o produkty zbożowe i uświadamianie konieczności uwzględniania przetworów zbożowych w każdym spożywanym posiłku. Dla konsumentów „powątpiewających”, którzy poszukują argumentów świadczących o korzyściach płynących ze spożywania pieczywa i innych przetworów zbożowych i wpływie ich na zdrowie człowieka staraliśmy się dostarczyć rzetelnych informacji na naszej stronie internetowej: www.sitspoz.pl oraz w nagranym filmie i w materiałach promocyjnych.
Od połowy czerwca br. film pt.” Pieczywo – smak, zdrowie, ekonomia” jest dostępny na stronie internetowej: www.sitspoz.pl oraz na Facebooku i YouTube.
Mamy nadzieję, że realizacja zakończonego projektu przyczyni się do przekonania, że obecność pieczywa i przetworów zbożowych w codziennej diecie przynosi zdrowiu człowieka wiele korzyści. Staraliśmy się podkreślić zalety polskiego pieczywa, jako produktu o niepowtarzalnym smaku i jakości i pokazać jego różnorodność na rynku. Naszym celem jest budowanie zaufania do polskich produktów piekarskich i przetworów zbożowych i prezentacja ich jako wyrobów bezpiecznych, o wysokiej jakości i posiadających znaczącą wartość odżywczą.
Zachęcamy do obejrzenia filmu:
—
Projekt finansowany ze środków Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych.