Rozpoczynamy projekt: Warsztaty Dla Piekarzy

Fot. Szkoła Artystyczna Wiesław Kucia

Projekt finansowany jest ze środków Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych.

Warsztaty Dla Piekarzy: Promocja Pieczywa Najwyższej Jakości z Wykorzystaniem Światowych Trendów.

Stowarzyszenie Naukowo-Techniczne Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego informuje o rozpoczęciu realizacji zadania:
„Warsztaty dla piekarzy: Promocja pieczywa najwyższej jakości z wykorzystaniem światowych trendów”.

Zadanie ma na celu zaprezentowanie i nauczenie technologii produkcji pieczywa, jakie stosowane są w najlepszych zakładach piekarskich oraz cukierniczych świata.

To szansa na odkrycie nowych możliwości powiększenia produkcji pieczywa i sprzedaży w piekarni, jakie może przynieść zastosowanie innowacyjnych, światowych technologii produkcji pieczywa. Miejscem warsztatów będzie Szkoła Artystyczna Wiesław Kucia w Lublinie. Pod okiem samego Wiesława Kuci, w trakcie 2-dniowych warsztatów, uczestnicy wypieką ciasto drożdżowe, klasyczne półcukiernicze, chałki, kajzerki, bagietki na zaczynie poolish, panettone, focaccia, chleb pszenny na zakwasie pszennym, chleb pszenny bez dodatku drożdży prasowanych, chleb czekoladowy, croissanty i brioszki. Ponadto, każdy uczestnik otrzyma materiały szkoleniowe w postaci zestawu płyt dvd i skryptu z recepturami oraz na zakończenie certyfikat uczestnictwa.

Grupa warsztatowa każdorazowo będzie liczyć 12 osób: 6 piekarzy i 6 uczniów zawodu. Do projektu zapraszamy po dwie osoby z firmy: piekarz oraz uczeń zawodu z terenu całej Polski. Uczestnictwo w warsztatach jest bezpłatne, natomiast koszty dojazdu i pobytu uczestników w miejscu szkolenia nie będą przez nas refundowane.

Tak wyglądają nasze profesjonalne warsztaty piekarskie:

Poprzedni
Następny

Terminy warsztatów:

19–20.09.2019
30.09–1.10.2019
07–08.10.2019
21–22.10.2019
28–29.10.2019
04–05.11.2019

Zgłoszenia wraz z podaniem wybranego terminu warsztatów prosimy wysyłać na adres email: studio@kucia.com.pl
W przypadku dużej ilości zgłoszeń zastrzegamy sobie prawo wyboru uczestników.

Zapraszamy!