OPIS I CEL SZKOLENIA
Program IFS Global Markets Food został stworzony, aby wspierać „małe i/lub mniej rozwinięte przedsiębiorstwa” w rozwijaniu ich procesów związanych z bezpieczeństwem i jakością żywności oraz w podejmowaniu kroków w kierunku wdrożenia Standardu IFS Food.
W Programie wyróżnia się dwa poziomy – podstawowy i średniozaawansowany, a ich wymogi zawarte są w listach kontrolnych, które składają się z wymagań obejmujących trzy zakresy: system zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności, Dobre Praktyki Produkcyjne i kontrolę zagrożeń żywności. Struktura programu jest tak opracowana, aby stopniowo prowadzić proces ciągłego doskonalenia i wdrażać pełne zarządzanie bezpieczeństwem i jakością żywności.
Celem programu jest ułatwienie dostępu do lokalnego rynku oraz stworzenie wzajemnej akceptacji w całym łańcuchu dostaw.
GRUPA DOCELOWA
Na szkolenie zapraszamy pracowników, menadżerów oraz właścicieli małych i średnich przedsiębiorstw zajmujących się branżą spożywczą, którzy chcą wprowadzić IFS w swojej firmie. Zapraszamy również wszystkich zainteresowanych tematyką szkolenia.
PROGRAM SZKOLENIA:
- Informacje generalne o IFS Global Markets Food (cele, korzyści)
- Etapy wdrożenia i ocena wymagań
- Praktyczne zastosowanie systemu IFS Global Markets Food
- Zapoznanie się z dokumentacja programu
- Pytania i podsumowanie
CZAS SZKOLENIA
- Stacjonarne szkolenie – czas 8 godzin
- Szkolenia online – czas 6 godzin
Obie formy szkolenia obejmują wykłady, część ćwiczeniową i panel dyskusyjny na którym będzie można zadawać pytania.
DATY SZKOLEŃ
Dowiedz się jakie są terminy szkolenia pisząc do nas na email: szkolenia@sitspoz.pl
Zapisz się już dziś wypełniając formularz zgłoszeniowy: