IFS Food Fraud

OPIS I CEL SZKOLENIA

Food Fraud jest to zafałszowanie żywności, które polega na celowym zastępowaniu, niewłaściwym etykietowaniu, fałszowaniu lub podrabianiu żywności, składników, surowców lub opakowań wprowadzanych na rynek w celu uzyskania korzyści ekonomicznych.
Na szkoleniu uczestnicy zdobędą wiedzę oraz praktyczne umiejętności jak identyfikować, zapobiegać i zarządzać ryzykiem związanym z fałszowaniem żywności. Uczestnicy będą mogli poznać najlepsze praktyki z zakresu zabezpieczenia się przed zafałszowaniami i oszustwami.

GRUPA DOCELOWA

Na szkolenie zapraszamy pracowników, menadżerów i właścicieli firm z branży spożywczej. W szczególności zapraszamy pracowników, którzy są odpowiedzialni za utrzymanie i doskonalenie systemów związanych z zapewnieniem jakości i bezpieczeństwa żywności. Zapraszamy również osoby zainteresowane tematyką szkolenia.

PROGRAM SZKOLENIA:

  • Informacje generalne o IFS Food Fraud
    Wymagania systemu
  • Przyczyny i sposoby fałszowania żywności.
  • Rodzaje zafałszowań żywności i metody ich detekcji:
    • najczęściej fałszowane środki spożywcze,
    • mechanizmy fałszerstw,
    • przykłady międzynarodowych i rodzimych skandali związanych z fałszowaniem żywności,
    • rodzaje metod analitycznych stosowanych do wykrywania zafałszowań żywności, szybkie testy.
  • Plan ograniczania oszustw produktowych
  • Pytania i podsumowanie

CZAS SZKOLENIA

  • Stacjonarne szkolenie – czas 8 godzin
  • Szkolenia online – czas 6 godzin

Obie formy szkolenia obejmują wykłady, część ćwiczeniową i panel dyskusyjny na którym będzie można zadawać pytania.

DATY SZKOLEŃ

Dowiedz się jakie są terminy szkolenia pisząc do nas na email: szkolenia@sitspoz.pl
Zapisz się już dziś wypełniając formularz zgłoszeniowy:

Zgłoszenia mailowe oraz dodatkowe pytania prosimy przesyłać na adres: szkolenia@sitspoz.pl

Zapoznaj się z naszymi innymi szkoleniami z Akademii IFS:

Napisz do nas aby zapisać się na szkolenie: szkolenia@sitspoz.pl