OPIS I CEL SZKOLENIA
Food Fraud jest to zafałszowanie żywności, które polega na celowym zastępowaniu, niewłaściwym etykietowaniu, fałszowaniu lub podrabianiu żywności, składników, surowców lub opakowań wprowadzanych na rynek w celu uzyskania korzyści ekonomicznych.
Na szkoleniu uczestnicy zdobędą wiedzę oraz praktyczne umiejętności jak identyfikować, zapobiegać i zarządzać ryzykiem związanym z fałszowaniem żywności. Uczestnicy będą mogli poznać najlepsze praktyki z zakresu zabezpieczenia się przed zafałszowaniami i oszustwami.
GRUPA DOCELOWA
Na szkolenie zapraszamy pracowników, menadżerów i właścicieli firm z branży spożywczej. W szczególności zapraszamy pracowników, którzy są odpowiedzialni za utrzymanie i doskonalenie systemów związanych z zapewnieniem jakości i bezpieczeństwa żywności. Zapraszamy również osoby zainteresowane tematyką szkolenia.
PROGRAM SZKOLENIA:
- Informacje generalne o IFS Food Fraud
Wymagania systemu - Przyczyny i sposoby fałszowania żywności.
- Rodzaje zafałszowań żywności i metody ich detekcji:
- najczęściej fałszowane środki spożywcze,
- mechanizmy fałszerstw,
- przykłady międzynarodowych i rodzimych skandali związanych z fałszowaniem żywności,
- rodzaje metod analitycznych stosowanych do wykrywania zafałszowań żywności, szybkie testy.
- Plan ograniczania oszustw produktowych
- Pytania i podsumowanie
CZAS SZKOLENIA
- Stacjonarne szkolenie – czas 8 godzin
- Szkolenia online – czas 6 godzin
Obie formy szkolenia obejmują wykłady, część ćwiczeniową i panel dyskusyjny na którym będzie można zadawać pytania.
DATY SZKOLEŃ
Dowiedz się jakie są terminy szkolenia pisząc do nas na email: szkolenia@sitspoz.pl
Zapisz się już dziś wypełniając formularz zgłoszeniowy:
Zgłoszenia mailowe oraz dodatkowe pytania prosimy przesyłać na adres: szkolenia@sitspoz.pl
Zapoznaj się z naszymi innymi szkoleniami z Akademii IFS: