52. Dni Przemysłu Mięsnego

Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego (IBPRS), Zakład Technologii Mięsa i Tłuszczu we współpracy ze Stowarzyszeniem Naukowo-Technicznym Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego oraz Fundacją Techniki Polskiej zorganizował 28. listopada 2019 r. w Warszawie po raz pięćdziesiąty drugi DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO pt. „Obecne zagrożenia mikrobiologiczne w przemyśle mięsnym”. Patronat medialny nad spotkaniem objęła telewizja polska TVP1.

W pierwszej części konferencji zostały wygłoszone trzy wykłady związane z ideą przewodnią tegorocznych DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO, natomiast w drugiej części imprezy zostały ogłoszone wyniki 52. Konkursu „Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym” JESIEŃ 2019 oraz odbyła się wystawa nagrodzonych wędlin.