Ważny artykuł

 

Organizujemy szkolenia z zakresu prawa żywnościowego i znakowania produktów spożywczych,  wymagań systemów jakości (BRC, IFS, AIB, HACCP) oraz GHP i GMP, na uprawnienia energetyczne dla dozoru (D) i eksploatacji (E), zakończone egzaminem i inne: 
- otwarte lub w siedzibie Zleceniodawcy.

 

Wykonujemy wyceny majątkowe, opracowania i ekspertyzy z zakresu technologii, badania zdolności produkcyjnej zakładów, elaboraty odszkodowawcze oraz wyceny majątkowe dla obiektów znacjonalizowanych z naruszeniem prawa, zwracanych właścicielom.

 

 

OSIĄGNIĘCIA

 
 
 
 
Naszą witrynę przegląda teraz 431 gości 
 
 
Szkolenia pracowników firmy REAL - Projekt współfinansowany przez Unię Europejską

 

 Szkolenia w ramach „Ogólnopolskiego projektu rozwoju wiedzy i umiejętności pracowników firmy REAL - szkolenia ogólne” odbywają się w module dla trenerów  wewnętrznych oraz module szkolenia obsługowego. 

Szkolenie dla trenerów wewnętrznych trwa 2 dni. Podczas takich szkoleń wybrani pracownicy Real uczeni są, w jaki sposób przebiega proces szkolenia, a co za tym idzie, jakie metody należy zastosować, aby prowadzony przez trenera proces przyniósł spodziewane efekty w postaci nowych zachowań i wiadomości.

Każda grupa nauczana jest zgodnie z tym samym schematem i dlatego podczas każdego szkolenia w różnych miastach ćwiczone są te same elementy zachowań, dotyczące zasad obsługi klienta i poruszane podobne tematy.

Szkolenie obsługowe trwa jeden dzień i poświęcone jest zdobyciu przez pracowników podstawowych umiejętności: technik aktywnej sprzedaży, obsługi trudnego klienta, nauczaniu oczekiwanych przez firmę Real schematów zachowań na terenie supermarketu – począwszy od omawiania roli odpowiedniej obsługi w sklepie, poprzez podstawowe fundamenty obsługi klienta, efektywne komunikowanie się, aż do sposobu reagowania w sytuacjach trudnych.

Szkolenie obsługowe prowadzone jest zarówno dla trenerów wewnętrznych jak i przez trenerów wewnętrznych – dla kolegów z ich marketów.

Zgodnie z planem, od lutego do końca maja przeprowadzono 35 szkoleń trenerskich oraz 32 szkolenia obsługowe przez trenerów wewnętrznych.

Więcej…
 
Przykładowy moduł szkolenia pracowników Firmy REAL

 

Przykładowy moduł szkolenia pracowników Firmy REAL obsługowego w Nowym Sączu w  dniu 10.02.2010 r. 

 

Szkolenie odbyło się w środę, 10. lutego w Nowym Sączu w Zajeździe Rypsówka, przy ulicy Granicznej 95. Budynek oraz sala wykładowa oznakowane były wymaganymi posterami, a na stołach widoczne były materiały szkoleniowe oraz długopisy.

Przeprowadzono szkolenie pracowników Firmy REAL w zakresie określonych zachowań sprzedażowych. Zarówno trener jak i uczestnicy byli bardzo zaangażowani w proces, panowała bardzo dobra atmosfera. Każde wystąpienie uczestników było omawiane na zasadzie dyskusji, po czym następowało podsumowanie.

Zapraszamy do obejrzenia galerii zdjęć.

Więcej…
 
Panel: Informacje na etykietach produktów spożywczych - jakie i dla kogo?

 

             Redakcja czasopisma "Przemysł Spożywczy" oraz Stowarzyszenie Naukowo -  Techniczne Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego informują, że w ramach Polagra-Tech i Polagra-Food w Poznaniu 14 września 2010 r.,  godz. 11-13, w pawilonie 7, sala C, odbył się panel: Informacje na etykietach produktów spożywczych –  jakie i dla kogo?

Podstawowym źródłem wiarygodnej informacji o produkcie spożywczym powinna być jego etykieta.  Jednak ona, podobnie jak hasła reklamowe i inne informacje o produkcie, jest opracowana przez producenta, który chciałby, aby właśnie jego produkt kupił konsument. Czy zatem informacje na etykiecie są prawidłowe, rzetelne i zrozumiałe dla konsumenta? Niestety, nie zawsze się tak dzieje i dlatego ustawodawca wprowadził specjalne przepisy regulujące zasady i formy znakowania żywności. 

Wiedza o tym, jak prawidłowo znakować żywność i jakie informacje powinna zawierać etykieta jest zatem niezbędna producentom żywności, a potrzebna konsumentom. Potwierdzają to wyniki 8688 kontroli przeprowadzonych w 2009 r. przez Inspekcję Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych wskazujące na to, że aż 35,1% skontrolowanych partii artykułów rolno-spożywczych było nieprawidłowo oznakowanych.

Jaki jest zatem cel wprowadzania przepisów prawnych dotyczących oznakowania żywności, jakie informacje powinny być obowiązkowe, a jakie dobrowolne i czy konsumenci rozumieją informacje na etykiecie - o tym dyskutowano podczas panelu.

Honorowy patronat nad panelem objął Główny Inspektor Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych.

Więcej…
 
14.06.2011 - Szkolenie - PROJEKT REAL

 
Wdrożenia i doradztwo

Oferujemy Państwu fachową i kompleksową pomoc doradczą i szkoleniową przy wdrażaniu i utrzymaniu oraz doskonaleniu w Państwa przedsiębiorstwie: 

  • Systemu HACCP
  • IFS
  • IFS Logistic
  • ISO 22000:2006

Zależy nam na profesjonalnej obsłudze Państwa zleceń, dlatego zawsze rzetelnie przygotowujemy się do naszych działań. 

Więcej…
 
28.07.2011 Bielsko - Biała _Szkolenie - PROJEKT REAL

 
17.05. 2011 Toruń - Szkolenie - Projekt Real

 
<< pierwsza < poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 następna > ostatnia >>

Strona 9 z 10