Ważny artykuł

 

Organizujemy szkolenia z zakresu prawa żywnościowego i znakowania produktów spożywczych,  wymagań systemów jakości (BRC, IFS, AIB, HACCP) oraz GHP i GMP, na uprawnienia energetyczne dla dozoru (D) i eksploatacji (E), zakończone egzaminem i inne: 
- otwarte lub w siedzibie Zleceniodawcy.

 

Wykonujemy wyceny majątkowe, opracowania i ekspertyzy z zakresu technologii, badania zdolności produkcyjnej zakładów, elaboraty odszkodowawcze oraz wyceny majątkowe dla obiektów znacjonalizowanych z naruszeniem prawa, zwracanych właścicielom.

 

 

OSIĄGNIĘCIA

 
 
 
 
 
ZESPÓŁ RZECZOZNAWCÓW
Zespół Rzeczoznawców oferuje swoją fachową pomoc PDF Drukuj Email
Wpisany przez Grażyna Rawa   

Stowarzyszenie Naukowo – Techniczne Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego już od 60 lat nadaje komisyjnie uprawnienia rzeczoznawcze dla swoich członków.  Działający w ramach SITSpoż Zespół Rzeczoznawców skupia na terenie całego kraju wysoko kwalifikowanych rzeczoznawców, wyspecjalizowanych w zakresie technologii oraz w wycenach majątkowych.

Tematyka prac Zespołu obejmuje: 

§          wyceny majątkowe obejmujące nieruchomości, maszyny, sprzęt i linie technologiczne (tzn. majątek wnioskodawców stanowiący zabezpieczenie kredytu bankowego).

§          oszacowania wartości początkowej środków trwałych - budynków, budowli oraz maszyn i urządzeń stanowiących wyposażenie przedsiębiorstw.

§          opinie dotyczące innowacyjności planowanych inwestycji (technologii produkcji, zakupu maszyn i urządzeń) przez firmy branży spożywczej i inne (np. zajmujące się opakowaniami), które opracowują wnioski finansowane w ramach Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka 2007 – 2013 (www.parp.gov.pl) i programów regionalnych,

§          szkolenia i opracowania dotyczące systemu HACCP. Wdrożenie systemu HACCP w zakładach przemysłu spożywczego,

§          opracowania Deklaracji Zgodności WE jako podstawy do znakowania urządzeń oznaczeniem CE. Maszyny i urządzenia nabyte po 01.03.2003 r. muszą spełniać wymagania określone w dyrektywach nowego podejścia i powinny być zaopatrzone przez dostawcę w odpowiednią dokumentację wraz z Deklaracją Zgodności WE.

§          projekty technologiczne zakładów przemysłu mięsnego, owocowo – warzywnego i innych pod względem zgodności z normami europejskimi, celem przystosowania zakładów do wymogów Unii Europejskiej.

§          opracowania i ekspertyzy z zakresu technologii, badania zdolności produkcyjnej zakładów (młynów, gorzelni, piekarni, masarni i in.),

§          ekspertyzy i opinie dotyczące jakości przetworów przemysłu owocowo-warzywnego i stosowanych metod jej oceny.

§          elaboraty odszkodowawcze oraz wyceny majątkowe dla obiektów znacjonalizowanych z naruszeniem prawa, zwracanych właścicielom.

Oferując nasze usługi Stowarzyszenie gwarantuje możliwość występowania naszych przedstawicieli w rozprawach sądowych jako rzeczników interesów naszych klientów. Wszystkie opracowania wykonywane na zlecenie zamawiających objęte są klauzulą poufności. Dbamy o jakość i terminowość naszych usług.

Jednocześnie uprzejmie informujemy, iż dla bezpieczeństwa gospodarczego usług wykonywanych przez Zespół Rzeczoznawców uprawnienia rzeczoznawcy SITSpoż mogą być używane jedynie dla prac zaewidencjonowanych w Stowarzyszeniu. Wykorzystywanie tytułu rzeczoznawcy Stowarzyszenia Naukowo – Technicznego Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego przez osobę wykonującą opinię w ramach prywatnego zlecenia jest nieetyczne i narusza prawo.

Zainteresowanych naszymi pracami prosimy o kontakt:

Tel. 22 827 38 49, Fax.  22 827 38 47,

e-mail  Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.

Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.

 

 
<< pierwsza < poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 następna > ostatnia >>

Strona 9 z 13