Ważny artykuł

 

Organizujemy szkolenia z zakresu prawa żywnościowego i znakowania produktów spożywczych,  wymagań systemów jakości (BRC, IFS, AIB, HACCP) oraz GHP i GMP, na uprawnienia energetyczne dla dozoru (D) i eksploatacji (E), zakończone egzaminem i inne: 
- otwarte lub w siedzibie Zleceniodawcy.

 

Wykonujemy wyceny majątkowe, opracowania i ekspertyzy z zakresu technologii, badania zdolności produkcyjnej zakładów, elaboraty odszkodowawcze oraz wyceny majątkowe dla obiektów znacjonalizowanych z naruszeniem prawa, zwracanych właścicielom.

 

 

OSIĄGNIĘCIA

 
 
 
 
 
Konferencja Rady Promocji Żywności Prozdrowotnej PDF Drukuj Email
Wpisany przez Anna Rozbicka   
piątek, 18 września 2015 08:26

W grudniu 2015r. minie rok od wejścia w życie rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności. Od tego czasu zostało opracowanych szereg dokumentów zawierających wytyczne jak stosować przepisy rozporządzenia w praktyce, ale wciąż pojawiają się wątpliwości jak powinno wyglądać prawidłowe oznakowanie produktu. Celem konferencji jest podsumowanie rocznych doświadczeń we wdrażaniu nowych przepisów oraz poinformowanie uczestników o nowych uregulowaniach, wytycznych i interpretacjach obowiązujących wymagań.


PROGRAM KONFERENCJI w dniu 18 LISTOPADA 2015 r. (środa)

godz. 11.00 - 16.00 Warszawa, ul. Czackiego 3/5)

sala konferencyjna, III piętro

Nowości w przepisach UE dotyczących znakowania żywności€“ aktualne prace Komisji Europejskiej.

Wykładowca: Bożena Pławska, Starszy Specjalista, Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Departament Rynków Rolnych


Znakowanie środków spożywczych w zakresie wartości odżywczej

Wykładowca: Barbara Ratkovska, Ekspert, Główny Inspektorat Sanitarny, Departament Żywności Prozdrowotnej


Znakowanie środków spożywczych w zakresie substancji dodatkowych, aromatów i enzymów€“ wytyczne Komisji Europejskiej

Wykładowca: Joanna Gajda - Wyrębek, Ekspert, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego- PZH, Zakład Bezpieczeństwa Żywności


Znakowanie żywności z punktu widzenia organów urzędowej kontroli żywności

Wykładowca: Dorota Balińska - Hajduk, Dyrektor Biura Kontroli Jakości Handlowej IJHARS, Karolina Raszewska - Romańczuk, St. Specjalista - Biuro Jakości Handlowej Inspekcji Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych


Podsumowanie

Adam Bogacz: Przewodniczący Rady Promocji Żywności Prozdrowotnej


godz. 11.00 - 16.00


Stoiska wystawiennicze sponsorów konferencji - spotkania indywidualne

W załączeniu karta zgłoszenia .

Poprawiony: piątek, 18 września 2015 10:53