Ważny artykuł

Organizujemy szkolenia z zakresu prawa żywnościowego i znakowania produktów spożywczych,  wymagań systemów jakości (BRC, IFS, AIB, HACCP) oraz GHP i GMP, na uprawnienia energetyczne dla dozoru (D) i eksploatacji (E), zakończone egzaminem i inne: 
- otwarte lub w siedzibie Zleceniodawcy.

Wykonujemy wyceny majątkowe, opracowania i ekspertyzy z zakresu technologii, badania zdolności produkcyjnej zakładów, elaboraty odszkodowawcze oraz wyceny majątkowe dla obiektów znacjonalizowanych z naruszeniem prawa, zwracanych właścicielom.

 

OSIĄGNIĘCIA

 
 
 
 
 
! SZKOLENIE ! PDF Drukuj Email

Uprzejmie informujemy, ze organizujemy nabór  na szkolenie p.t.

 

OBLICZANIE WARTOŚCI ODŻYWCZEJ WYBRANYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH

 

Termin:     13. czerwca 2017 r.

Miejsce:   Warszawa

 

Szanowni Państwo,  uprzejmie prosimy o zgłaszanie się

mailowo na adres: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.

lub o przesłanie karty zgłoszenia faksem na numer 22 827 38 47

Karta zgłoszenia: tutaj

 

Zapraszamy do udziału!

 

Program seminarium:


1. Znakowanie żywności wartością odżywczą – wymagania prawne – 1 h :

· Informacja obowiązkowa i dobrowolna

· Informacja o wartości odżywczej – wymagania i formy prezentacji.

2. Sposoby określania wartości odżywczej produktów do celów znakowania – 1 h

3. Zakresy tolerancji – Wytyczne Komisji Europejskiej – 0,5 h

4. Dodatkowe systemy znakowania żywności wartością odżywczą – system GDA po zmianie przepisów prawnych – 0,5 h

5. Ćwiczenia praktyczne – 4 h :

· Obliczanie wartości energetycznej – na wybranych przykładach

· Obliczanie wartości odżywczej – na wybranych przykładach

· Przygotowanie informacji żywieniowej – krok po kroku.

 

 

Zapraszamy do udziału !